Illustration

YouTube, Illustrator och tankar kring utbildning

YouTube

Jag har lagt ut två till korta filmer på YouTube. Båda videorna är gjorda på en iPad Pro 12,9″ och programmet jag använder mig av är Procreate. Procreate finns att ladda ner i Appstore, den kostar lite men är helt klart värd det om man tycker om att rita digitalt.

Illustrator

Adobe Illustrator (CS6) använder jag mig mest av när jag skapar digitala bilder. Jag har gått kurser för att lära mig programmet men har även lärt mig mycket från YouTube och Adobes sida på Facebook där Paul Trani visar tips & trix.
Illustrator har jag använt när jag har gjort loggor, porträtt och många andra bilder.

Programmet Adobe Illustrator är även suveränt att skapa mönster i. Jag har bara gjort egna mönster men vill gärna skapa till företag, t.ex. på tyg, eller tapeter.

Bra med utbildning

Jag tycker att det är bra att gå kurser och utbilda sig i det man vill lära sig mer om. Det behöver inte vara en utbildning på flera år.
Jag har gått kurser helt på distans där jag kan bestämma tempo och dagar själv. Det passar mig perfekt eftersom jag bor långt ifrån större städer och har tre barn som jag vill vara med. Distansskolan är skolan jag har valt, kommer inte ihåg hur jag hittade dem första gången för några år sedan. De har ett stort utbud av olika kurser och dessutom tycker jag att de är prisvärda.
Jag är säker på att jag kommer att gå fler kurser hos dem, Photoshop är ett program jag vill lära mig mer om och även InDesign.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: