Illustration

YouTube, Illustrator och tankar kring utbildning

YouTube

Jag har lagt ut två till korta filmer på YouTube. Båda videorna är gjorda på en iPad Pro 12,9″ och programmet jag använder mig av är Procreate. Procreate finns att ladda ner i Appstore, den kostar lite men är helt klart värd det om man tycker om att rita digitalt.

Illustrator

Adobe Illustrator (CS6) använder jag mig mest av när jag skapar digitala bilder. Jag har gått kurser för att lära mig programmet men har även lärt mig mycket från YouTube och Adobes sida på Facebook där Paul Trani visar tips & trix.
Illustrator har jag använt när jag har gjort loggor, porträtt och många andra bilder.

Programmet Adobe Illustrator är även suveränt att skapa mönster i. Jag har bara gjort egna mönster men vill gärna skapa till företag, t.ex. på tyg, eller tapeter.

Bra med utbildning

Jag tycker att det är bra att gå kurser och utbilda sig i det man vill lära sig mer om. Det behöver inte vara en utbildning på flera år.
Jag har gått kurser helt på distans där jag kan bestämma tempo och dagar själv. Det passar mig perfekt eftersom jag bor långt ifrån större städer och har tre barn som jag vill vara med. Distansskolan är skolan jag har valt, kommer inte ihåg hur jag hittade dem första gången för några år sedan. De har ett stort utbud av olika kurser och dessutom tycker jag att de är prisvärda.
Jag är säker på att jag kommer att gå fler kurser hos dem, Photoshop är ett program jag vill lära mig mer om och även InDesign.

Städjan

Kanal på youtube och iPad Pro

Jag har en egen kanal på youtube!

Det är en ny erfarenhet, men än så länge är det bara en liten film på 5 sek som finns där. Jag ville prova att spela in på min iPad Pro när jag ritar, jag tycker det fungerade väldigt bra och för att visa här på bloggen är det smidigare att länka direkt från youtube.

Vad använder jag?

En av apparna jag använder är Procreate och det är i den jag spelar in på en iPad Pro 12,9” tillsammans med en Apple pen.
Det finns även många andra bra ritappar med olika svårighetsgrader. Vissa är enklare så även barnen tycker det är roligt, det ska börjas i tid att lära sig rita i olika lager.
Minnah svart keps, iPad pro

Hur gör jag?

När jag ska göra en bild i paddan så skissar jag först eller använder mig av ett fotografi. Skissen/bilden lägger jag i ett eget lager och låser det, sedan bygger jag upp bilden i flera olika lager, ibland väldigt många och ibland bara ett.
Jag tycker om känslan att kunna ha med mig en smidig och bärbar ”ritplatta”. När jag sitter vid ett bord använder jag helst datorn och en av mina ritplattor från Wacom, de kan jag visa i ett annat inlägg.
Angelica och Karro, iPad pro

Vad gör jag?

Jag har gjort en hel del olika bilder, några av dem har jag printat och kvaliteten på utskriften är väldigt bra. ”Jag är inte blyg, jag är bara tyst” är en som jag har som tavla. Tycker texten är så bra och många kan nog känna igen sig.
En annan tavla som jag har gjort är en ABC-tavla till min yngsta dotter.

De här bilderna är några favoriter för mig!

Om du hittar en bild du tycker om kan jag trycka den i A3 och A4 och skicka. Maila mig för mer information och prisuppgifter, eller vill du hellre ha en personlig bild från ett foto går det också bra att maila mig!

 

Illustration på väggen

För ett tag sedan fick jag möjligheten att visa en illustration som jag gjort i en lägenhet som var till försäljning. Motivet på en diamant var en uppgift jag gjorde när jag gick kursen Grafisk design/reklam på distans hos Forsbergs. Till kursen gjorde jag en illustration i färg men efter det gjorde jag den i flera färger. Inredarna i Uppsala ville gärna hänga den på en vägg i en lägenhet, självklart fick de göra det!

Illustration på väggen

Foto: Riksmäklaren

Besök Inredarna och deras Instagram för att se vad de jobbar med, de är superduktiga med det de håller på med.

 

Månadssammanfattning – Oktober

För mig har Oktober mest handlat om att starta företag och kursen i WordPress så jag ska ha en snygg och inspirerande hemsida.

Starta företag      Karros hemsida

Tyvärr har jag inte skapat och illustrerat så mycket som jag vill, men jag kan inte hinna med allt.
Fast när jag tittar på bilder som jag har tagit i Oktober så inser jag att jag hunnit med en hel del ändå.

»Skapa egna fonter, Glyphs
»Sprayfärger från Highlights, snabb leverans

November ska jag fortsätta med min hemsida och kursen, men jag ska även illustrera mer så jag kan visa på bloggen. Jag ska göra nya posters för försäljning och så ska jag marknadsföra mig på mina andra sociala kanaler. Vill ni följa mig på Instagram heter jag @karolinsivertsson

Jag är redo för fler och nya uppdrag, hör av dig om du eller ditt företag behöver en ny logga eller om du/ni vill ha något nytt att sätta upp på väggen. Maila eller kommentera här.

Illustrationer – porträtt – logotyper

Nu är jag igång med att uppdatera min hemsida, jag lär mig tips och trix om vad jag ska tänka på och vad som är viktigt som administratör.

Vinröd tjej gjord med Samsung note 4Bilderna som jag har lagt upp är bara en liten del av allt som finns på datorn, paddan och mobilen. Jag ska fortsätta att uppdatera hemsidan med bilder och texter, vad jag även ska göra är att skriva blogginlägg några gånger i veckan så att ni får ett hum om vem jag är.

Är det något speciellt ni vill se eller läsa om?
Är det någon som har en bra lista?
Städjan

Illustration

Uppstart och utveckling

Nu är det mycket på gång, tycker att det känns väldigt bra!

Nu har jag äntligen startat mitt företag, KarroS illustration & design. Det är mycket att lära, så det är tur att jag tycker om att lära mig nya saker och att jag har en man som förstår svårlästa texter. Det är ju många som har startat företag innan mig, kan de så kan jag!
Jag har jobbat med illustrationer och design tidigare, har gjort olika cyklister, logotyper, inbjudningskort till bröllop, posters mm. Då har jag arbetat både i datorn och på papper. Jag kommer att visa mer bilder på vad jag gjort och gör.

Continue reading

Färg i Illustrator

Två nya bilder gjorda i Illustrator, tycker om färger men även det enkla som används för att designa loggor.

De här är egna projekt, men gör gärna bilder på beställning.
Hittar ni någon bild som ni gillar och vill ha på en vägg hemma eller kontoret… kontakta mig!